Boek nu
Menu

Waar ben je naar op zoek

Green Key

Flonk Hotels Groningen is er trots op gecertificeerd te zijn met het Gouden Green Key Certificaat. Hiermee voldoen de twee hotels onder dit merk (Flonk Hotel Groningen Centre en Flonk Hotel Groningen Zuid) aan de hoogste eisen van het keurmerk. Zij behoren hiermee tot de top van gekeurde bedrijven in Nederland.

Met deze Gouden Green Key willen beide hotels aan gasten, overheden en zakenrelaties laten zien dat duurzaam ondernemen een centrale rol speelt binnen de organisatie. Dat betekent dat wij een stap verder gaan in bewust omgaan met natuur en milieu dan normale wet- en regelgeving vereist. Wij doen er alles aan om de druk van onze onderneming op natuur en milieu te minimaliseren.

Wat doen we precies? Een overzicht van maatregelen die wij op het gebied van duurzaamheid en MVO hebben genomen:

Goede doelen
Wij zamelen toners, cartridges en oude telefoons in voor stichting CliniClowns Nederland.

Eten en drinken
Wij werken met zo min mogelijk monoverpakkingen. Ons assortiment bevat een groot aantal biologische producten, waarmee je – indien gewenst – een compleet biologisch menu kunt samenstellen.

Energie en water
Zalen en gangen zijn uitgerust met spaarlampen en LED-verlichting. We bottelen bronwater. Personeel instrueren wij om zuinig om te gaan met energie (uitzetten van airco’s, verlichting en verwarmingen in zalen en kamers die niet meer gebruikt worden). We hebben anti-tochtmaatregelen genomen door drangers te plaatsen en door automatisch opende en sluitende
deuren. Ten slotte hebben we waterbesparende maatregelen genomen bij kranen, douches en wc’s.

Afvalscheiding en schoonmaak
Bij het schoonmaken van de hotelkamers en de publieke ruimtes wordt gebruik gemaakt van microvezel doekjes, de openbare toiletruimtes zijn voorzien van zeepdispensers;
Bij de schoonmaak worden uitsluitend ecologisch verantwoorde schoonmaakproducten gebruikt. Deze producten zijn voorzien van verschillende milieukeurmerken;
Alle hotelkamers zijn voorzien van zeepdispensers in plaats van wegwerpverpakkingen.
Instructies voor hergebruik van handdoeken zijn te vinden in de hotelkamers.
Voor papier, glas, AGF en restafval worden gescheiden;
In samenwerking met ReFood wordt uit levensmiddelenresten, etensresten en keukenafval/swill duurzame energie in de vorm van stroom en warmte, organische meststoffen voor de landbouw en grondstoffen voor de productie van biodiesel gewonnen.

Papier
Wij gebruiken papier en drukwerk met een FSC en ECF keurmerk. We printen dubbel dubbelzijdig en sturen opgevraagde documentatie zoveel mogelijk digitaal. Alleen op aanvraag printen we facturen oud en intern wordt oud papier hergebruikt.

Vervoersmanagement
Het hotel goed bereikbaar met openbaar vervoer. We stimuleren het gebruik ervan. Fietshuur is mogelijk. Het hotel heeft eigen oplaadpunten voor elektrische fietsen en elektrische auto’s (auto’s alleen Plaza).

Renovaties en vernieuwingen
Bij alle renovaties en vernieuwingen kijken wij naar methodes en materialen die het milieu zo weinig mogelijk belasten. Bij vervangingsinvesteringen gaat onze voorkeur uit naar energiezuinige apparatuur.

Jouw bijdrage
Na een overnachting bij Flonk Hotels Groningen kun je niet alleen weer fit beginnen aan een nieuwe werkdag, je hebt ongemerkt ook een bijdrage geleverd aan het behoud van natuur en milieu! Wij nemen onze verantwoordelijkheid ten aanzien van natuur en milieu, zonder dat jij hiervoor hoeft in te leveren op comfort.

Wil je meer informatie over Green Key? Kijk dan eens op www.greenkey.nl

De toekomst
Green Key is onderdeel van de Foundation for Environmental Education FEE. Dit is een wereldwijde organisatie met leden in meer dan zestig landen. Op www.fee-international.org lees je alles over de ideële doelstellingen van deze organisatie: zorg voor en bewustwording van natuur, milieu en duurzaamheid. Zodat toekomstige generaties óók kunnen genieten van onze prachtige aarde.

Flonk Card

Korting op je overnachting?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang €7,50 korting.

Ontvang korting