Hotel & Omgeving

Comfortabel overnachten in Groningen

In het centrum van de stad Groningen ligt op een zeer gunstige locatie Best Western Hotel Groningen Centre. Het hotel beschikt over 77 comfortabele hotelkamers en 6 volledig ingerichte appartementen. Alle kamers zijn voorzien van een ruime badkamer met douche en toilet, een bureau, LCD TV, telefoon en (gratis) wifi. Huisdieren zijn niet toegestaan, behalve blindengeleidehonden. Deze zijn zonder extra toeslag welkom in ons hotel.

Door de ideale ligging van het hotel, net binnen de stadsgrachten en op slechts 10 minuten loopafstand van het Centraal Station en het Groninger Museum, is dit de perfecte plek voor een bezoek aan Groningen. Tegenover het hotel, gescheiden door slechts één loopbrug over het water, ligt muziekcentrum en theater De Oosterpoort. Vanaf het hotel is het slechts 10 minuten lopen naar de Grote Markt met de Martinitoren. Op de Grote Markt zijn talloze gezellige terrassen, café’s en restaurants te vinden. Rondom de markt liggen de winkelstraten en leuke bezienswaardigheden zoals de Prinsentuin, Rijksuniversiteit en de Martinitoren.

Grand Café
Het sfeervolle Grand Café van het hotel bevindt zich op de begane grond, direct achter de receptie. In de ochtend vormt het Grand Café de sfeervolle ambiance waarin het uitgebreide internationale ontbijtbuffet wordt geserveerd. De gehele dag staat het Grand Café tot uw beschikking voor een kopje koffie of thee. Lekker bijkomen na het winkelen of een krantje lezen kan in de aangrenzende en rijkgevulde bibliotheek.

Fitness
Op de begane grond van het hotel vindt u de fitnessruimte. Deze fitnesszaal beschikt over vier Technogym-apparaten. Daarnaast beschikt de zaal over losse gewichten en matjes. Ook is de ruimte voorzien van een televisie. De ruimte is toegankelijk tot 22 uur ’s avonds en de toegang voor gasten is gratis.

Parkeren
Wij beschikken over een eigen parkeergarage onder het hotel. U kunt hier een parkeerplek reserveren door contact op te nemen met de receptie. Parkeren is op basis van beschikbaarheid. De kosten van het parkeren bedragen € 17,50 per auto per overnachting. Bij aankomst kunt u zich melden bij de receptie van het hotel. Vanaf daar zullen onze medewerkers u vertellen hoe u de garage kunt binnen rijden.

De parkeergarage beschikt over twee elektrische oplaadpunten voor elektrische auto’s.

Mocht er geen plaats meer zijn in de parkeergarage van het hotel, dan zullen wij u adviseren om te parkeren in de parkeergarage aan het Damsterdiep, Damsterplein 5. Met deze garage heeft Best Western Hotel Groningen Centre een samenwerkingsovereenkomst zodat u daar tegen een gereduceerd tarief van € 19,50 per 24 uur kunt parkeren.

Stad en omgeving
Best Western Hotel Groningen Centre is een prima uitvalsbasis voor zowel uitstapjes naar de bruisende binnenstad van Groningen, als naar de Ommelanden van de stad.

De stad Groningen biedt haar bezoekers een mix van cultuur en historie. Daarnaast is Groningen juist ook een heel moderne stad. Ook kenmerkend is, dat in de fraaie binnenstad van Groningen de gezellige authentieke Groninger al eeuwen samen leeft met de minstens even gezellige student. Ontdek het veelzijdige winkelaanbod en bezoek een van de bekende café’s of terrassen rondom de Grote Markt. Ook de Ommelanden van de stad bieden volop vertier en bezienswaardigheden. Polders en natuurgebieden, oude borgen, festivals, geweldige fiets- en wandelmogelijkheden, er is genoeg te doen. Maak het mee! Er gaat tenslotte niets boven Groningen.

Bekijk meer activiteiten in Groningen

 • Best Western
  Hotel Groningen Centre

  Radesingel 50
  9711 EK Groningen
  Postbus 11073
  9700 CB Groningen

  Individuele kamerreserveringen:
  T +31 (0)50 316 29 55
  info@hotelgroningencentre.nl
  Chatten via WhatApp

  Groeps- en zaalreserveringen:
  Afdeling bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 09.00 – 17.00 uur.
  T +31 (0) 50 524 80 16
  reservations@hotelgroningencentre.nl
  Chatten via WhatApp